fredag 30 november 2012

Biskvier



Choklad- och Citronbiskvier

Botten:
400 gram mandelmassa
2 äggvitor
½ dl socker

Vispa äggvitorna till ett skum, riv mandelmassan och vispa ner den i äggskummet tillsammans med sockret till en jämn smet, spritsa eller klicka ut smeten till rundlar stora som femkronor. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.

Citronkräm:
100 gram smör
1 ½ - 2 dl florsocker
1 äggula
2-3 msk lemon curd

Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.

Chokladkräm:
125 gram smör
1 ½ -2 dl florsocker
1 äggula
1½ tsk vaniljsocker
75 gram smält choklad

Smält chokladen och låt svalna lite. Vispa ihop allt utom chokladen till en jämn smet, vispa till sist ner den smälta chokladen.

Topping:
Vit choklad
Mörk choklad

Bre på med en spatel eller spritsa krämerna på undersidan av kakan, försök göra den lite toppig. Beroende på hur mycket kräm man vill ha på kan man måsta göra dubbla satser av krämerna, jag gjorde dubbel av chokladkrämen. Ställ biskvierna kallt, gärna i frysen så blir det lättare när man ska doppa dem i choklad, jag doppade citronbiskvin i vit choklad och chokladbiskvin i mörk choklad och dekorerade sedan med lite strössel, men det gör man ju självklart precis som man vill.

2 kommentarer:

Emma sa...

Oh vilka fina! Såg supergoda ut :)

Sandra sa...

Tackar! De smaka inte så pjåkigt faktiskt ;)